“95% tvojega življenja izhaja iz nezavednega uma.”

Bruce Lipton

1. KAJ HUDIČA JE RTT?

RTT je kratica za Rapid Transformational Therapy, gre za metodo hipnoterapije, ki jo je razvila Marisa Peer v Angliji.

Ta večkrat nagrajena metoda stranko s pomočjo hipnoze popelje do vzroka, do izvora težave, ki ga muči in jo hitro ter uspešno odpravi.

Terapija združuje najbolj učinkovite tehnike in principe terapij nevrolingvističnega programiranja (NLP), hipnoterapije ter psihoterapije in kognitivno vedenjske terapije (CBT), z zmožnostjo dostopa in reprogramiranja nezavednega uma, ki prinese hitre, močne, trajne spremembe in rezultate.

Ponavadi zadostujejo 1 – 3 srečanja in puf, problema ni več.

2. KAJ LAHKO REŠIM Z RTT?

 • Povečaš svojo samozavest in samopodobo (pomisli, koliko več bi lahko dosegel s samozavestjo).
 • Rešiš se nespečnosti (ni lepšega kot se zbuditi naspan)
 • Odpraviš anksioznost.
 • Končno zanosiš (ali pa prekineš ponavljajoče se splave). Ti lahko postaneš mama!
 • Pripelješ ljubezen v tvoje življenje, nekoga, s katerim bo veza nekaj lepega.
 • Odpraviš migrene in druge bolečine.
 • Uničiš strahove (npr. pred letenjem, javnim nastopanjem, višino, …)
 • Omiliš ali celo uničiš avtoimunska obolenja (npr. Chronova bolezen, Hashimotov tiroiditis, multipla skleroza, revmatoidni artritis, …)
 • Odstraniš odvečne sloje svoje telesne teže.
 • Odstraniš jezo.
 • Spremeniš svoj odnos do denarja (ker verjemi, odnos do denarja je zelo zakoreninjen vzorec, ki ga imamo).
 • Povečaš svoj spomin in uspešnost pri opravljanju izpitov.
 • Se iztrgaš iz prijema PTSD-ja.
 • Zelo dobro pa se izkaže tudi pri otrocih (odpravijo se težave z grizenjem nohtov, lulanjem v posteljo, …)

3. joooj, HIPNOZA?!

Da takoj razjasnimo. Hipnoza ni čarovnija. Hipnoza je znanost in v uporabi je že zeloooo dolgo.

Deluje tako, da sproži naval alfa možganskih valov, ki je enak valovanju možganov, ko si v REM fazi spanja. In v tem stanju odpreš pot do tvojega nezavednega uma, kjer se skrivajo odgovori, ki jih potrebuješ, da se znebiš problema. In to ZA VEDNO.

Vsak lahko doseže to stanje. Tudi ti.

*Ta terapija ni odrska hipnoza in ne morem te pripraviti do tega, da greš kokodakat pred trgovino v spodnjem perilu. Res ne.

4. KAKŠEN JE OBČUTEK PRI HIPNOZI?

Ne skrbi. Sami sebe hipnotiziramo vsak dan. Pomisli, kako je, ko prideš z avtom domov na avtopilotu, ko se niti ne zavedaš, kako točno si prišel domov. Ker je šlo kar vse avtomatsko brez zavestnega razmišljanja. Takrat si bila v lahkotnem transu.

In tak podoben občutek je tudi pri hipnozi. Vsi jo doživljamo malce drugače. Nekateri imajo občutek lebdenja, nekateri so malce zaspani. Nekateri pa ne čutijo nobene spremembe. Večina pa to izkušnjo doživlja kot tako sproščeno in lahkotno stanje. Ne glede na to, kako se počutiš med samo terapijo in kako globoko greš, vedno deluje.

Ves čas terapije imaš kontrolo ti. Vsega se spomniš in točno veš, kaj govoriš.

5. KOLIKO ČASA TRAJA TERAPIJA?

Sama RTT terapija traja 1,5 – 2h. V vsakem primeru je zaželjeno, da si odmeriš malo več časa v svojem koledarju, da nisi pod pritiskom in da se ti ne mudi.

Ampak s terapijo stvar še ni zaključena. Del terapije je tudi personaliziran avdio posnetek, ki ga dobiš za domov in ga poslušaš vsaj 21 dni (po teoriji navad je to minimalen čas, da stvari postanejo avtomatizem).

Med terapijo namreč prideš do vzorca, doživiš aha moment in se potem znebiš omejevalnih prepričanj. Avdio posnetek pa je tvoja nadgradnja (upgrade), ki je potreben, da ponotranjiš nova pozitivna prepričanja, ki bodo tvoje življenje naredile lepše, bolj pozitivno in bolj enostavno.

6. PRIZNAM, MALO ME JE STRAH.

Strah pred stvarmi, ki jih še nisi izkusil je popolnoma naraven. Te pa takoj pomirim. Ti imaš ves čas terapije kontrolo. Ti si šefica. Ti normalno govoriš se premikaš, si obrišeš solze (če je treba). Nekateri med terapijo celo vstanejo in gredo lulat (in to se je mojim strankam zgodilo že večkrat).

Takoj, ko se začneva sproščati, se strah razblini.

7. KAJ, ČE SE VRNEM V PRIZORE, KI SO ZAME BOLEČI IN GROZLJIVI?

Med terapijo si varna. Jaz sem ves čas ob tebi in zate ustvarim prostor, kjer je varno pokazati vse svoje občutke in kjer se celjenje in odstranjevanje teh vzorcev lahko začne.

Najbolj pomembno. Stvari, ki jih »vidiš« med samo terapijo ne podoživljaš, ampak jih samo ocenjuješ in opazuješ. To je tako kot če prizor gledaš na ekranu pred sabo. Zavedaš se, kaj se dogaja, občutiš občutke, vendar pa v resnici nisi tam.

Če so kje kakšna čustva, ki so se nakopičila, je prav, da se sprostijo in gredo ven. Ker je to del procesa in zelo zaželjeno.

8. Kaj pa, če že vem, kaj je z mano narobe?

Tudi, če misliš, da poznaš razlog svoje težave, s pomočjo RTT prideš mogoče do popolnoma novega spoznanja. In prav to spoznanje ti dovoli, da se zadeve lotiš na nov način in ustvariš trajno pozitivno spremembo.

9. Kako hitro opazim spremembo?

Vsak ima svojo časovnico spremembe in to ni tekma. Najbolj pomembno je, da prideš na cilj.

Obstajajo 3 vrste sprememb:

Takojšnja, ko po terapiji takoj vidiš razliko (recimo nikoli več ne prižgeš cigarete)

Postopna, ko opažaš, kako se počasi stvari postavljajo na svoje mesto in čutiš, kako se spreminjaš.

Retroaktivna, ko se niti ne zavedaš (ker pač življenje se vmes dogaja) in ko pogledaš nazaj, opaziš, da svojega problema sploh več nimaš.