Čistka tvojega notranjega doma
By Ana Trampuž
05.13.2021

Kako dobro se počutiš, ko je doma vse čisto, ko je posoda pomita, ko nikjer ne visijo nobene obleke, ko je celo stol za nalaganje oblek, ki še niso za v pranje, ampak tudi omaro ne, prazen. Ko je pomita vsa posoda in je kuhinja čista. Ko se kopalnica sveti in na ogledalu ni niti ene packe zobne paste, ki ti je špricnila ven pri umivanju zob?

Občutek je mega. Osvobajajoč. Čist dom pomirja in daje občutek varnosti. Počutiš se svobodno in celo z lahkoto spustiš koga v svoj dom, brez da bi se prej napovedal.

Kolikokrat na teden, mesec, leto, desetletje pa očistiš svoj notranji dom? Svojo glavo? Odneseš ven čustva, neizrečene stvari, ki se skrivajo nekje v kotu tvoje omare in ti zavzemajo prostor? Kolikokrat narediš generalko? Kdaj si se nazadnje znebila vseh tistih stvari, ki ti več ne služijo? Stvari, ki niti niso tvoje, ampak jih skrbno skladiščiš za nekoga drugega, ker ti to moraš. Ker ti bodo drugi hvaležni ali pa se boš zato počutila kot da te bolj potrebujejo.

Kolikokrat stvari samo stlačiš v omaro in hitro zapreš vrata, da drugi tega ne vidijo, ker ne smejo, ker te ne bodo razumeli in te sprejeli.

Koliko kovčkov slabih občutkov, porazov, samote, krivde, občutkov, da nisi vredna, da so vsi drugi boljši od tebe skrivaš po sobah svojega uma?

Kako se počutiš v svojem notranjem domu?

Tvoj notranji dom je tisti, v katerem živiš 24 ur na dan. To je tvoj dom tudi, ko si v družbi, ko greš na obisk ali dopust. Ta dom je ves čas s tabo.

In tvoj dom je lahko tak, ki te vzpodbuja, ki te pomirja, v katerem se počutiš ti ti. Kjer si varna in sprejeta. Ali pa je tvoj dom poln navlake, ki te duši, jemlje energijo in te omejuje in duši.

Vem, včasih je težko začeti in nositi ven stvari, se od njih posloviti, ker so že toliko časa s tabo.

Ampak verjemi, ni boljšega od čistega doma in občutka sproščenosti v lastni glavi.

Najboljši del. Tega ti ni treba početi sama. Obstajamo ljudje, ki ti pri tem lahko pomagamo.

Jaz ti pomagam s pomočjo RTT (Rapid Transformational Therapy) metode. Izberi pa seveda tako ki tebi ustreza, nekoga, s katerim začutiš pravo energijo.

Ampak začni čistko. Sobo po sobo. Vredno je.